donderdag 10 mei 2012

Route, Week 5

Rij in Pittsburg langs stadspark. Zoeken naar goede plek om te overnachten anders beter doorrijden. Wordt uitgenodigd op barbecue van 'Holy Rock Cafe'. Soort parachie van, naar ik vermoed, de methodist church. Kan niet weigeren, blijf dus in Pittsburg. Leuke avond, goed gegeten en daarna veel gezongen. Hadden ze het mij niet verteld ik had niet geweten dat het een church group was. Als 'This land is your land, this land is my land' van Woody Guthrie wordt aangeheven weet een van de leden mij snel te vertellen dat Guthrie een socialist was die het lied gescheven heeft als tegenhanger voor 'God bless America', waarna hij uit volle borst het refrein meezingt. Ze blijven verbazen die amerikanen.
Donderdag. Licht golvend terrein. In de late namiddag 'Cross timbers national park'. Plan was om daar te stoppen maar fietst lekker, prachtige omgeving, niemand te zien licht briesje in de rug. Bij een lage zon hoor ik alleen mijn fiets en de vogels, de wereld is een uurtje van mij. Einde van park ontwwak uit droom en zie weer een auto. Is gelukkig nog een National Park Camping, zoals steeds op prachtige plek. Wel dagrecord 101,5 miles (163 km)
Vrijdag richting Newton, door Flint Hills, zijn niet erg hoog. Stukken tussen 'bewoonde wereld' worden langer. In Cassoday, enige 'service station' over 80 miles (40 voor en 40 na) gestopt en iets gegeten. Koud buffet, lekker. Ben enige gast dus vermoed dat dit een overschot is. Dame van dienst heeft vroeger in de bouw gewerkt, verbaast me niet. Bied me nog een zelfgemaakt ijsje (no sugar) aan voor ik verderga. Stop in county park net voor Newton, alweer 90 miles. Park ranger heeft heel verhaal, is ook racher en jager. Interessant maar is pas uitgepraat asl pikdonder is. Moet nog eten en kamp maken maar was leuk.
Zaterdag museumdag in Newton. Alles wat enigsinds uitgestald kan worden is hier ondergebracht. Leuk. Relatief korte rit tot Nickerson (60 miles). Onderweg bordje met temperatuur. 95 graden F (35 celcius) 5 uur in de namiddag.
Zondag bewolkt. Weer redelijk korte rit (60 miles) naar Larned, heel de namiddag in Santa Fe trail museum, interessant.
Maandag alweer bewolkt, sterke wind tegen (20 Miles/h). Bezoekje aan Fort Larned. Heel de dag vechten tegen de wind. Central Kansas, graan, hooi en maisvelden Overnacht in Ness city.

1 opmerking:

  1. Hup naar the coogars? Een van mijn lievelingsdieren,zou ik ook toch maar een sprayke voor voorzien.Is het mogelijk om enige +graden door te blazen naar Belgie? Belgique lijkt me een pak warmer!Fietske ziet er goed uit!Streek gaat precies hoe langer hoe mooier worden!Als je meer wil weten over Woody Guthrie,zie de film Bound for glory en leen een van zijn LP´s bij me.Speelt er soms iemand gitaar bij een vuurke? De Rocky´s komen eraan-->beentjes insmeren? Waarschijnlijk is uw conditie al in een stadium die voor ons niet meer te vatten is.Nog veel leuke babbels interessante mensen en adembenemende zichten! Ik zal hier nog eens 40 min.op den crosstrainer springen.
    Venetie was weer zeer leuk maar zoalsaltijd veel te druk.
    Groetjes carine

    BeantwoordenVerwijderen