zondag 27 mei 2012

Route, Week 9

Stuk tussen Rawlings en South pass city was een eigen ervaring, niet te missen. Drie dagen, geen mens te zien. Alleen koeien, paarden, antilopes, 'mule deer' en aan het eind zelfs grote vogels die er een beetje 'ganzig' uitzagen. Geen lopend water te bespeuren op die prairie. Slechts 2 plekken gevonden om water bij te tanken. Artificieel meertje dat regenwater/sneeuw opvangt en vasthoudt en sweetwater river in de buurt van Atlantic City. Goed voor twee overnachtingsplaatsen. Volgens kaart moest er nog waterput zijn, maar niet gezien. Laatste dag wind tegen tot in Atlantic city (population 25). In wyomig is wind echt wind !!! Niet alleen wind maar ook sneew. Nacht daarvoor ook sneeuw gehad maar 's morgens gesmolten. Geen last van gehad, behalve iets later vertrokken. In Atlantic City gebleven tot late namiddag, wachten op iets beter weer. Ook nog printer geinstalleerd in community center. Daardoor iets te laat vertrokken richting South Pass maar dame van community center heeft overnachting geregeld in 'rest area' langs een weg net buiten South pass. Overnacht in de opslagruimte van rest area. Is warm en uit de sneeuw/regen maar slaap niet goed.
Zaterdag terug prima weer, nog koud maar heldere hemel en wind in de rug. Neem terug off-route maar kom nu toch al wat auto's tegen. Valt nog mee voor 'memorial weekend', is begin van vakantie hier, een 5 tal auto;'s op een uur of vier. In de late namiddag begint hemel te betrekken. Besluit stevig door te rijden tot Pinedal. Ben daar net als het begint te regenen. In 'Visitor Center' weerbericht nagekeken. 's Nachts sneeuw en morgen ook. Op 'Union Pass', waar ik over wil, ligt nog 30 cm sneeuw. Besluit kamer te nemen. Kan mooie prijs onderhandelen want gezien slechte weer blijven toeristen weg. Wil zondag rond de middag vetrekken, bekijk eerst weerbericht. Vanaf morgen terug beter maar 'Union pass' is unpassable :). Neem kamer dag langer (extra discount uiteraard) en mag PC van de eigenaar gebruiken (wat ik nu dus doe). Vandaag fietsonderhoud (is nodig) en morgen asfaltweg naar Jackson, voet van de Tetons. Is korter en sneller maar wel verkeer. Niet druk beweert men hier. Valt af te wachten, zij zitten niet op een fiets. Ook voordeel, kan trip door Tetons en Yellowstone beter combineren. Ga een dag of drie, vier uittrekken voor bezoek. Profiteer ook vanm rustdag om museum van de 'Mountain Men' te bezoeken. Goed museum, zowel 'plains indians' als 'mountain men'. Hard leven.
Weg naar Tetons is inderdaad vrij rustig, laaste 10 miles zelfs fietspad ! Overnacht in 'hostel' in Teton village. Seizoen nog niet begonnen, heb 'bunk room' helemaal voor mezelf.
Dinsdag dagje uitgetrokken voor wandelingen in Tetons, prachtig. 's avonds komen de dames (zie vroeger) aan op kamplaats (Jenny lake). Onverwacht en leuk weerzien, Hebben ook wat dagen vrij genomen en zijn daarom pas hier. Celia is terug naar huis, grootvader overleden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten