zaterdag 16 juni 2012

Route, Week 12

Maandagmorgen terug op pad. Beetje bewolkt maar hemel klaart helemaal uit later op de dag. Klim naar Huckelberry pas niet zwaar, weg geblokkeerd door bomen. Voor fiets geen probleem maar hier komen geen auto door. Op top klein beetje sneeuw. In de namiddag kom ik eerste fietsers tegen. Blijkbaar is de Ē“reat Divide MB race begonnen. Een 100 tal deelnemers, rijden de GDMB van noord naar zuid. Ik zal de meesten tegenkomen :). Goed om te horen hoe route is in het noorden. Blijkbaar toch sneeuw op de passes. Overnacht in Seely lake.
Dinsdag op naar Mount Renier. Klim valt mee tot ik aan sneeuw kom. Doe er tussen de 5 en 6 uur over om met beladen fiets door 4 miles (6,5 km) sneeuw te komen. Trekken, duwen, dragen. In stukjes van 20 tot 50 meter. Kom alle uren wel een paar GDMB racers tegen (komen in groepjes van 2 tot 3). Brengt aangename verpozing. Staan een beetje versteld dat ik zo idioot ben om die fiets over de berg te duwen. Moet vaak op de foto. Leuke kronkels van de geest: tijdens de overtocht bedenk ik dat ik dit absoluut moet vermijden in de toekomst, aan de andere kant van de top denk ik dat de volgende ook wel zal lukken. Gelukkig kan ik sporen van de racers volgen (hebben allemaal GPS), anders had ik de weg niet gevonden in de sneeuw. Ben nogal laat tegen einde van de afdaling (6 uur klimmen stond niet op de planning). Kom onderweg mijn eerste beer tegen. Begint te regenen bij vallen van de avond. Zet tentje op in regen en overnacht bij Holland lake. Regent heel de nacht,
Woensdag begint met regen en zal heel de dag zo blijven (buien, opklaringen) . Verder rustige rit, kom nu de grote groep racers tegen.
Donderdag naar Whitefish, parchtig weer, rustige rit, kom laatse 2 racers tegen, blijkbaar zijn er nog een paar achter maar die zie ik niet. Koop reserveband in Whitefish en ga tot halverwege klim naar Meadow lake. Ligt 4 miles sneeuw heb ik gehoord, wil daar op tijd aan beginnen morgen.
Vrijdag over meadow lake pass. Ligt veel sneeuw, weer niet makkelijk maar ben voorbereid. Meevaller, grootste stuk dit keer na de top. Na een dikke 3 uur ben ik er al door. Ben beetje voor op schema en rijd tot Polebridge aan voet van Galcier NP. Besluit in hostel te overnachten (bed en douche) en alsnog Glacier te bezoeken. Weg is nog gesloten voor autos, kan dus aangenaam zijn om met fiets door te rijden. Zal dan wel moeten doorrijden op weg naar Seattle, helaas begint de tijd krap te worden.'North Folk hostel waarschijnlijk beste hostel in de US, leuke plek.Oliver van hostel geeft goede raad over wegen in Glacier.
Vertrek zaterdag vrij laat, ga via inner north folk road naar 'road to the sun'. Is overstroomt, ben ondertussen gewoon, meevaller na kwartiertje werk gegerandeerd geen auto's op de weg ! Uitzonderlijk in die Nataonal parks. Campeer aan voet van klim naar 'Logan pass'.
Zondagmorgen buien. Weg is geblokkeerd voor auto's, fietsers kunnem wel nog naar boven tot net voor de pass. Vetrek vrij vroeg, niemand op de weg behalve ik en een paar beren. Glacier NP is echt indrukwekkend, meer dan Yellowstone. Rij 's avonds terug (in de regen) naar hostel. Morgen laatste dag Great Divide, daarna terug op de weg. Heb een beetje schrik van, hopelijk valt verkeer mee.
Iets meer dan 4200 miles op de teller voorlopig.

1 opmerking:

  1. Ha broer, wat een prachtige avonturen. Hier wordt het voorzichtig uiteindelijk toch zomer, dus jouw verhalen over de besneeuwde passen zijn bijna sprookjes. Leuk! Het doet mij ook weer terugdenken aan Cananda. Ook berenland, zeg bear maze is een absolute must ( en een gepaste afstsnd houden, haha). Wees maar voorzichtig! Ik heb week een boom gesnoeid en per ongeluk ook mijn vingertopje. Was even in de lappenmand, maar alles groeid weer aan. Ben nog in Belgie geweest, jouw kinderen waren heftig aan het studeren. Ik heb je ook weer ingeschreven voor de damloop in september. Jij moet nu wel een fantastische conditie hebben;)! Veel plezier en tot binnenkort, X Mie

    BeantwoordenVerwijderen