donderdag 12 april 2012

Route, week 1

Probeer ik hier de route bij te houden (dat zal een stuk makkelijker zijn dan in mijn hoofd).
Aangekomen in Washington, en naar hotel gereden.  Wou eerst nog telefoon kopen maar op Washington Dulles is niks, beetje een ontgoocheling. Hulpvaardige agent had me de weg gewezen, dat was ook volledig correct, maar moest nog wennen aan afstanden, road sign etc. Ben dus verkeerd gereden en het was al een tijdje donker voor ik dat hotel gevonden had. Niet zo tof om 's nachts op een fietsje over grote Amerikaanse wegen te rijden, een wijze les :-).
Volgende dag vol goede moed naar 'shopping mall' gezocht. Via een uitstekend fietspad (ben de naam effe kwijt) naar Rendal (of zoiets) gereden en een telefoon gekocht. Twijfel nog over een tablet, zie ik later wel. Had in het hotel de weg naar 'Mineral' afgeprint volgens Google 'Fietsroute'. Duurt effe voor je de wegen en aanduidingen gewend bent maar daarna loopt het prima. Ben wel vaak verkeerd gereden, maar altijd hulpvaardige mensen gevonden om me terug op weg te helpen. Al bij al weer bijna donker en nog geen kampplaats gevonden (buurt van Remington). Dan maar naar Motel in de 'buurt', kleine 15 km omgereden. Echt een heeeeeel slecht motel, maar wel goedkoop en echt geen goesting om verder te rijden. Heb nog geen brandstof om te koken, pizza besteld en 2 cokes maar echt geen goed idee na een dag fietsen...
Zaterdag vrolijk op weg richting Mineral. Mooie wegen die Google suggereert, prima om te fietsen zelfs een paar 'gravel roads'. Rond 'lake Anna' is het echt mooi. Late namiddag in Mineral en mag daar kamperen bij de brandweer. Is nu al twee dagen brandende zon, neus en oren beginnen te verbranden, moet ik iets aan doen. Sightseeing in the 'local diner', leuk maar eten is niet top :-(, moet dringend bamdstof kopen. Berekoud 's nachts, slaapzak duidelijk niet goed genoeg, binnenzak kopen in Charlotteville.
Paaszondag en op weg naar Charlotteville. Alweer prachtige dag, maar tegenwind steekt op. Begin echt te verbranden... Huis van James Monroe bezocht (halve prijs voor fietsers die de heuvel oprijden :-)), tickets voor dat van Jefferson helaas uitverkocht. In Charlotteville vriedelijke fietsmaker, heeft gratis mijn fietspoot hersteld ('that's what we do on the trail') met pasen !!!.  Hotelletje genomen en boodschappen gedaan ('open 24 hours'), uiteraard ook zonnemelk.
Maandag eerst extra slaapzak (hebben geen binnenslaapzak) en brandstof gekocht, dan op weg naar 'Blue Ridge Mountains'. Die zjjn ronduit prachtig, wel effe klimmen maar de moeite. Prima, rustige weg om te fietsen daarboven. En wind tegen !!! Halverwege Blue Ridge weer bijna donker. Zie pijltje naar camping (afdalen...) aan Lake Sherandon. State Camping, prachtige plek, houtvuurtje gemaakt, eidelijk lekker gekookt.
Volgende morgen terug naar boven, maar met nieuwe energie gaat dat perfect. Weer hele dag wind tegen, maar iets minder klimmen. 's avonds KOA kamping, OK maar niet top. Cheeseburger gegeten in de Pink Cadillac. Interieur van Elvis uit de jaren 50, tof maar die burger iets minder.... Voorzak bevestiging is afgebroken, moet ik morgen herstellen.
Woensdag. Voorzak hersteld met riempje en bout, ben best blij met mijn werk. Vandaag geen zon (maar ook geen regen), tegenwind en koud. Heb lange fietsbroek aan en botinnen aan, fietst prima zo. 's avonds wil ik op tijd stoppen (6 uur) maar kampeerplaats aangegeven op kaart bestaat niet meer. Heb het nu wel koud, beetje moe en niet veel zin om nog 30 km te rijden. Terwijl ik zit af te wegen wat te doen stopt een auto met 3 dames van elke generatie 1. Zij weten ook niet waarom dicht, na praatje rijden ze verder. Na tasje thee wil ik terug doorrijden, komen de dames er weer aan. Hebben wat rondgevraagd en blijkbaar adres van iemand die wel eens trekkers opvangt. Ik daarnaar toe. Blijk bij Val&Ed te zijn. Ed wacht mij op met auto, huisje ligt nog op de route ook. Bieden mij onderdak en maaltijd aan. Zij zijn de engels met 'a present fallen from the sky'. Doen dit wel vaker met trekkers (Apallachian trail ligt hier vlakbij) die een probleem hebben. Prachtige mensen, Val is 73 Ed rond de 80  denk ik. Vroeger professor i geofysica. Speelt nu doedelzak. Ed gaat spelen en ik klets wat met Val tijdens maaltijd. Is toch nog prima dag geworden.
Donderdag morgen zijn Val&Ed al om 4:30 naar een congres. Hebben mij briefje achtergelaten en ontbijt. Trek deur achter mij dicht en weer een stralende hemel. Beetje fris maar geen wolkje en niet te veel wind. namiddag in christiansburg deze blog gemaakt.




1 opmerking:

  1. Hoi Jan, leuk zo'n blog, maar het is even uitvissen hoe ik kan reageren. Poging 6 ;-)! Geweldig om zo een beetje mee te kunnen reizen. Ben jaloers op je. Hier is het nog net iets te nat en te koud om blij te zijn. Met pasen zijn Koen en ons moeder in Amsterdam geweest. Erg gezellig. Veel in de weer gewest met Apple tv en de Ipad. Zelfs ons moeder is om.... Ze wil nu ook een Ipad. Meteen een goed idee voor haar verjaardag haha. Samen een geweldige film gezien: Ides of March, van George Clooney over de presidentsverkiezingen in de US. Een aanrader. Maar goed, geniet van je fietstocht, tot de volgende, Mie

    BeantwoordenVerwijderen